در این مقاله در سایت جی لایت ابتدا نسل های مختلف باتری را خیلی سریع با هم بررسی می کنیم و سپس انواع باتری لیتیوم یون که در چراغ قوه ها استفاده می شود را برای شما توضیح می دهیم. همانطور که می دانید بدون باتری هیچ چراغ قوه ای روشن نخواهد شد ! وچیزی جزء یک فلز با یک برد الکترونیکی نخواهد بود. در واقع چراغ قوه شما به یک منبع برق و یا باتری نیاز دارد تا به شما روشنایی دهد.
بیایید با معرفی رایج ترین شکل از باتری های یکبار مصرف شروع کنیم موافقید؟!
باتری های آلکالاین و قلیایی
باتری های آلکالاین و قلیایی را تقریبا همه می شناسند و اگر نشناسید جای تعجب بسیار دارد. به طور کلی این باتری ها در تمام مغازه های کوچک و بزرگ فروخته می شود. این نوع باتری ها با واکنش میان روی و دی اکسید منگنز عمل میکنند.
باتری های آلکالاین و قلیایی قیمت بسیار بالایی ندارند و دو مزیت های اصلی آن ها ، در دسترس بودن و قیمت پایین آن ها می باشد. اگر شما یک چراغ قوه دارید که با باتری یک بار مصرف کار می کند. پس دیگر نگران تهیه باتری آن در یک منظقه دورافتاده در جزایر آفریقا نباشید !
باتری های لیتیوم یون
باتری های آلکالاین پدر بزرگ تمام باتری ها است و باتری های لیتیوم یون را می توان به عنوان پدر این خانواده فرض کرد که نه خیلی قدیمی هستند و نه خیلی جدید می توان گفت نسبتا جدید هستند. باتری های لیتیومی نسبت به بعضی از باتری های قلیایی یا آلکالاین سبک و قدرتمند تر هستند.
باتری های لیتیومی خیلی دیرتر از باتری های قدیمی آلکالاین به دمای بالا می رسند. حدود 10 سال پیش باتری های لیتیومی را کسی نمی شناخت و مجبور بودید آن ها را در فروشگا های خیلی تخصصی به سختی پیدا و خریداری کنید. اما این نوع باتری تقریبا در تمام الکتریکی ها به فروش می رسد. تنها اشکالی که این باتری ها دارند قیمت نسبتا بالای آن ها می باشد اما قابل شارژ هستند و طول عمر بیشتری دارند.
باتری های لیتیوم یون RCR123A
در چراغ قوه هایی که دارای کلاس کاری و قدرت بالایی می باشند و به اصطلاح چراغ قوه های رده بالا و نسبتا گران هستند از باتری های لیتیوم یون نسل جدید به نام RCR123A یا CR123A استفاده می شود. باتری های لیتیومی RCR123A در حال حاضر زیاد شناخته شده نیستند و به گونه ای نیست که یک فرد عادی این باتری را با این کد را به خاطر بسپارد.
اما این موضوع باعث نمی شود که RCR123A یکی از محبوب ترین باتری ها در میان علاقه مندان به چراغ قوه تبدیل نشود. دلیل این امر را می توان به کیفیت بالا و توانایی نگه داری شارژ بالا اشاره نمود.
این باتری نسل جدید باتری ها را تشکیل می دهند و دارای کیفیت و قدرت بالاتری نسبت به باتری های معمولی لیتیومی از نوع 18650 می باشند. ولتاژ خروجی آن ها 3.0 و 3.7 ولت می باشد یعنی به اندازه دو برابر باتری های قدیمی یا آلکالاین ، واین بدان معنا می باشد که چراغ قوه شما می تواند نور بیشتری به شما دهد.
مطمئنا زمانی به کیفیت و توانایی این باتری پی خواهید برد که آن را در یک چراغ قوه بسیار خوب امتحان نمایید. تا از حداکثر توانایی آن با خبر شوید.
توجه : باید این موضوع را بدانید که انتخاب یک باتری خوب به شما کمک می کند تا بتوانید مدت زمان بیشتری از روشنایی چراغ قوه خود استفاده نمایید.
در بازار باتری ها دارای مارک ها و برندهای مختلفی می باشند از باتری اصل و با کیفیت گرفته تا باتری های بی کیفیت و نامرغوب که کیفیت بسیار پایینی دارند ، به خوبی در خود شارژ نگه نمی دارند و عمر کوتاهی دارند. یکی از راه ساده تشخیص اورجینال بودن باتری خریدای شده جستجو در اینترنت است.
بر روی باتری های اورجینال مثل باتری های لیتیوم یون سونی ، پاناسونیک و… بر روی بدنه باتری کدی درج شده است که با جستجو آن در گوگل باید بتوانید اطلاعات باتری خریداری شده را از سایت سازنده باتری و یا سایت های دیگر مشاهده کنید.